מותגים תמיד מייצרים תוכן, הדפסה היא בעצם התוכן ההפרסומי הראשון שנוצר. היום הנוף הדיגיטלי משתנה ומאלץ את משווקים להמציא את עצמם מחדש, יצירה, ארגון והפצה של תוכן אשר מטרתו לשפר את הקשר עם הצרכנים.
מה זה אומר להיות יוצר תוכן?
להיות יוצר תוכן אומר שהצלחנו להשיג יכולת להגשים את מהות המותג שלנו וזאת באמצעות פיתוח של נכסים שמטבעם חברתיים וניתנים לשיתוף.
תוכן יכול ללבוש צורות רבות – טקסט, תמונה, פוסט בבלוג,וידאו, אירוע, משחק, פעילות, הגרלות, או אפילו המוצרים עצמם. תוכן מותג חזק מפותח כחלק מאסטרטגי שיווק הוליסטית 360 שמטרתו לייצר מותג בעל זיהוי ייחודי. זה אמור למשוך קהל ולהתאים לפלטפורמה ולערוץ הייעודי.
כאשר תוכן נעשה באופן איכותי,הוא יכול להפוך למרכז שסביבו כל הפעילות סובבת. ככזה, מותגים חייבים למצוא תמהיל מאוזן של תוכן בשילוב עם אסטרטגיה שיווקית. שילוב זה יכול לכלול תוכן שנוצר על ידי אסטרטגיה שיווקית הכוללת מסעי פרסום היוצרים באז תקשורתי יחד עם שילוב של חדירה למדיה החברתית הכוללת יצירת likes ב linkedin לדוגמא או שיתוף של ערוץ ב YouTube.
מדוע זה משנה?
תוכן ממותג מאפשר לאנשים להתחבר עם מותגים באותן הדרכים שהם כבר מחוברים אליהם עם אנשים אחרים. יוזמות תוכן ממותגות מצליחות למנף את הרלוונטיות התרבותית ולפתוח את הדלת לשיח חדש.
האתגר, אם כך, הוא החלל הפנוי המצוי לכל חברה וחברה ההופך להיות צפוף. לכל חברה יש, מוצר מותג בעל דף ב facebook, twitter וערוץ YouTube המותגים מתחרים על אותו שטח פרסום מוגבל המאוכלס במהירות על ידי תגובות חדשות של המשתמשים בו. לכן רק התוכן המשכנע ביותר, ושובה הלב, שעונה על השאלה: מה יוצא לי מיזה? הוא זה שיהיה מסוגל להגיע לאינטראקציה רחבה עם הצרכן.
יתר על כן, מאחר שצרכנים הפכו למודל הפצה בזכות עצמם, זה הפך להיות יותר ויותר חשוב שמותגים יספקו הזדמנויות ליצירה משותפת. " לדוגמא שימוש של חברת קוקה קולה באמירה המסחרית "אושר הוא", ומצפה מן המשתמש להשלים את הסיסמא. קהילת Tumblr של קוקה קולה היא דוגמא מצוינת למושג הזה בפעולה, כמותג לעתים קרובות מעלה את תוכן הנוצר על ידי הקהילה כחלק מתמהיל התוכן הכולל של המותג.
שלושה מפתחות ליצירת תוכן מוצלח
1. לבנות עם הבסיס הנכון. הצעד הראשון שאנו נרצה להשיג, הוא ליצור סביבה של אנשים או צוות נכון. יוצרי תוכן הם אנשים שמבינים את המותג / מוצר, הם מומחים בערוצי השיווק והתוכן ובאמת יכולים להביא את התוכן לחיים. הצעד השני הוא להתייעץ עם מומחים במדיה חברתית כדי להבין את קהל היעד ואת הצרכים שלו ולחשוף את התוכן טוב יותר בערוצים הדיגיטליים.
2. לפתח אסטרטגית תוכן ותכנית החלוקה. יוצרי תוכן צריכים לזהות נושאים משמעותיים ומקורות בתוך מסגרת הפרסום שילהיבו צרכנים פוטנציאליים ויצרו אהדה למותג. זה עשוי לכלול תוכן גדול יותר, המבוסס על קמפיין, כמו גם תוכן " שיחה " מתמשך. בנוסף, תכנון חייב לכלול אסטרטגית פרסום שעשויה להיות כרוכה בתקשורת ממומנת כאמצעי לדחיפה של המותג בשלב ההתחלתי.
3. לעקוב אחר תוצאות ולמדוד את ההצלחה. תהליך יצירת התוכן הדיגיטלי לא מסתיים ברגע שקמפיין הפרסום יוצא לדרך. חשוב להשתמש במשוב בזמן אמת ובקשבה לשיח המנוהל בקהילה סביב המותג כדי לפקח על יעילותו. מדידה וניתוח שוטף יכולים להשפיע על אופטימיזצית התוכן ולהוביל להצלחה באיכות השיחה עם הלקוחות. בחינה של מדדים מרכזיים מראש יעזור ליוצרי התוכן לדעת את מידת האפקטיביות של מסע הפרסום, כלומר האם התוכן הנוצר מתקשר באופן כמותי ואיכותי דיו לצרכן כדי להפיק ממנו את מירב התוצרת.