לגלות את 7 ההרגלים שהמותגים הדיגיטליים המובילים מאמצים

סדרה של שבעה כתבות שמתבוננות ב 7 תכונות הליבה של המותגים המצליחים בעידן הדיגיטלי.

סדרה זו מוצגת מתוך מחקר בינלאומי שנערך מבין המותגים המובילים ביותר ברשת. במהלך הימים הקרובים יפורסמו שאר התכונות, בהצלחה !

המדיה הדיגיטלית שינתה מן היסוד את הדרך בה מותגים וצרכים מתנהגים, כמו כן את דרכי השיווק והניהול שלהם. כדי להצליח בחיבור המתבקש בעידן הדיגיטלי, נמצא כי מותגים נדרשים לאמץ הרגלים חדשים ובמקרים מסוימים להתנהג כבני אדם.

בעוד שאפיונם של מותגים פרטיים נחשבים ייחודים ומגוונים, הרי שניתן לומר כי ישנו מכנה משותף המזוהה עם מותגים חזקים שיכול להיות מזוהה כקריטי להצלחה בשיווק הדיגיטלי.

עברנו על שבעה מותגים, על מנת למצוא את המקשר ביניהם.

החלק הראשון של הסדרה מציג כי מותגים דיגיטליים חזקים לא רק יודעים איך לדבר – הם יודעים איך לשוחח, כלומר, לבנות מערכות יחסים באמצעות ההודעות והתכנים שלהם.

מה זה אומר להיות איש שיחה מיומן?

התיחסות לערוץ השיח הדיגיטלי, כאל כלי עשיר יותר מאשר העברת הודעות ישירות לצרכן, מתן קדימות להקשבה יתרה לצרכים ולדעות של הקהילה שלנו. מסתבר כי במדיה החברתית ניתן לאסוף מידע המתקשר עם המשתמשים וזאת כדי למצוא פלח שוק שעד עתה לא ידענו על קיומו.

ככזה, ההקשבה יכולה וצריכה ליידע על כל התכנים המתפרסמים בקהילות החברתיות. תובנות שנבנו באמצעות האזנה חברתית יכולות להיות מיושמות גם באופן רחב יותר -לאסטרטגיית מותג כללית ואפילו לפיתוח מוצרים.

נמצא כי מרכיב מפתח נוסף בלהיות איש שיחה מיומן, הוא בלהיות בעל טון חברתי מוגדר היטב של קול שהוא גם נאמן לאישיותו של המותג ומשקף את קהילתו. הקמת קול מאפשרת למותגים להיות זריזים במרחבים חברתיים ולהתאים את עצמם למגבלות המוצבות על ידי המדיה החברתית המיועדות לשיח עם צרכנים אורגניים.

 

מדוע זה משנה?

כמו קהילות חברתיות בוגרות, אינטראקציות בין מותגים וצרכנים הופכות להיות נפוצות יותר ויותר. אנשים נהגו להתענג מקבלת אזכור מאחד המותגים האהובים עליהם, היום, זה סוג של תקשורת אישית. כאשר אנשים יוצרים מגע עם מותגים בכלי מדיה הדיגיטליים, הם לא תמיד מחפשים שירות לקוחות, לפעמים, הם פשוט מחפשים בידור או אימות. זה מוסיף עוד נדבך לתיאור עבודתו של מנהל הקהילה: הקופירייטינג החברתי.

אנשים גם מתמודדים עם יותר תוכן מאשר אי פעם בעבר. תוכן חברתי הוא כבר לא חידוש, ופלטפורמות מתפתחות כמו Tumblr כבר לא שמורות לקבוצות שיחה מתחילות. כדי שפלטפורמות אלו תגענה למסה קריטית, הם דוחפים מותגים בכיוון מעלה כדי להעלות את הסטנדרטים שלהם. כיום, משווקים על מנת להיכלל ברמה חדשה שבו התוכן הוא אולטרה רלוונטי ועדכני, או, במילים אחרות, לייצר שיחה.

להלן שלושה מפתחות כדי לפתח שיחה איכותית עבור המותג:

1. להתכונן לבלתי צפוי. לשנות גישה בתכנון תוכן. מתכנון שבלוני וצפוי, לעבר יצירת גמישות בבניית התוכן במערכת.

כאשר אנחנו כבר מתכננים את המיקום של התוכן שלנו, צריך להשאיר מקום להודעות אורגניות, המתקבלות מן המשתמש,כלומר צור דיאלוג של שיחה עמו. במקום לנחש מה המשתמשים רוצים, לתת מקום לעסוק בצרכיהם: לגרום להם להגיד לך מה שהם רוצים, ולספק להם את זה מבעוד מועד.

2. להשתמש בדיאלוגים בקהילה כדי לעצב ​​אסטרטגיה. להשתמש בשיחות המתרחשות בקהילה שלנוו בבזמן נתון כדי לחדור לשיחה ולעצב את התוכן הקרוב אלינו, כלומר, ייתכן שנתכנן להחדיר תוכן נהדר לשיח, אך, אם אנשים כבר עוסקים בשיח מוקדם סביב נושא אחד, זה יהיה יותר מוצלח עבורנו אם נצליח להצטרף לשיחה הקיימת מאשר לנסות ליצור שיח חדש.

3. מומלץ להשקיע זמן ומשאבים כדי ליצור קול ייחודי למותג שאנחנו מקדמים. ראוי לזכור כי למרות שנדרש זמן ומאמץ מוגברים, זה משתלם במהירות על ידי יצירת תוכן אנושי ומותאם אישית. ניתן ליצור תרגיל הדמיה של יצירת קול ייחודי למותג שיאפשר לצוות שלנו לזהות את כיוון הרעיון, יחד עם זאת חשוב שנעזור להגדיר רשימה של מסננים, או תכונות, שיסייעו לנו לבטל מצב מסוכן בו המותג שאנו מקדמים ייחשב לבעל תוכן לא רלוונטי ולא ממוקד. כלומר קבלת פידבק אנושי ומידי מן המשתמש יסייע להימנע ממצבים אלו.

אם מצאתם דוגמאות נוספות או רעיון נוסף לשיפור היכולת לפתח שיחה איכותית למותגים, זה המקום!

כבר בתחילת שבוע הבא נעלה את ההרגל השני שנמצא, בו עושים שימוש המותגים המובילים באונליין.

 

אהבתם את המאמר? נשמח אם תשתפו אותו

שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב twitter
Share on Twitter
שיתוף ב linkedin
Share on Linkdin
שיתוף ב pinterest
Share on Pinterest

השאירו תגובה

דילוג לתוכן