מהפכת השיווק במובייל

הטלפונים הניידים שינו את הדינמיקה בעולם השיווק לנצח. שיווק באמצעות המדיה הסלולארית והסמארטפון משנה את התייחסות המשווקים, המותגים, החברות והלקוחות לחשיבה מחודשת על שיווק. בין אם מדובר בשיווק ממוקד למדיה חברתית, שיווק מקומי, שיווק בדוא"ל או מסחר אלקטרוני- המובייל משנה את הכל

אנשים רבים מתייחסים לשנת 2013 כשנת התקשורת הסלולרית במיטבה. אולם, כך גם נאמר על השנים שעברו (2011 ו-2012), וסביר שכך ייאמר גם על השנה הנוכחית. רושם זה נובע בעיקר מהתרחבות מתמדת של המדיה הסלולרית כאמצעי מיידי הולך וגדל לצריכת מידע, בידור ומוצרים. בהקשר של עולם הפרסום והשיווק, התקשורת הסלולרית כובשת מקום הולך וגדל בפרסום, במודעות, בבאנרים, ברשתות החבריות וכדומה.

בכנס המדיה הסלולרית לשנת 2013 שהתקיים ב-??? התכנסו מיטב השחקנים המובילים בעולם בתחום, ושורה של דיונים מעמיקים בסוגיות בתחום הפרסום עלו לדיון. אחת הסוגיות המרכזיות היא פרסום במובייל. עד לפני זמן לא רב, פרסום באמצעות באנרים היה מיועד למדיה בעלת מסכים גדולים כגון טלוויזיה, מחשב אישי וכדומה. התפיסה הרווחת היתה כי הגודל הקטן יותר של המכשיר הסלולרי, אינו מאפשר להביא ביתר יעילות את מידת האפקטיביות של פרסום בבאנרים למדיה הסלולרית. אולם השימוש ההולך וגובר בתקשורת הסלולרית גרם לכך שמפרסמים החלו לשים ליבם לשינוי המתחייב בהתאמה של מכשיר הסלולר לפרסום אפקטיבי, כגון באנרים בהתאמה למכשיר הסלולר הממוצע.

מיקום, מיקום , מיקום

קריאה זאת ידועה ומוכרת לכל מפרסם. מדוע, אם כן, לא לנצל אותה גם בתחום המדיה הסלולרית? מפרסמים חייבים להבין כי השימוש במכשיר סלולרי  רווח גם בעבודה וגם בבית, גם בעת תנועה לבילוי או למקום העבודה וגם בעת הפנאי. לכן, פרסום דוגמת באנר המפורסם לאורך כל היום ומוצג בפני המשתמש, עשוי לא להיות אפקטיבי כמו פרסום ממוקד מטרה, המתייחס נקודתית לצרכיו של הלקוח בנקודה ובזמן בו הוא נמצא כעת. לדוגמא: פרסום מתמשך של משקה קפה לאורך כל היום, עשוי להיות פחות אפקטיבי מאשר פרסום ממוקד בשעות הבוקר ללקוח המעוניין בקפה טרי וזמין לפני צאתו לעבודה.

התייחסות למכשיר הסלולר הנייד כמדיום אישי

מכשיר הסלולר נתפס בעיני רוב האנשים כמכשיר אישי, המאפשר בנגיעת אצבע לחוות שיח אינטימי, הכולל גם מסרי בידור ומידע. התייחסות נכונה של מדיום המפרסמים צריכה להביא בחשבון תפיסה זו. כיוון שלא ניתן להחליף פרסום בשיח ממוקד ואישי כגון שיחת טלפון, יש לחשוב על דרכים חדשות כדי לייצר תמהיל שיווקי היכול עטוף ולסייע למסע פרסום ממותג כולל.

כלי מדידה חדשים לפרסום בסלולרי

למפרסמים בימינו עדיין חסרים כלים למדידה יעילה ומדויקת של   ROIבעולם הסלולרי. בעוד שבענף זה רגילים למדוד רווחיות רק עבור עלות שיחת הסלולרי, הרי שיש לתת את הדעת גם להפיכה של לחיצה לקניה. מדובר במדידה מדויקת של רווחיות מסע פרסומי, לדוגמא, המתבטא בקצב ROI כנהוג עד כה ברחבי האינטרנט. יכולת זו יש לאמץ גם בקרב הפרסום והשיווק הסלולרי, תוך בניית אמצעי אבחון נפרדים, המובדלים מאמצעי מדידת רווחיות הרלוונטיים לעלות שיחה בלבד.

חווית משתמש בסלולרי

מפרסמים רבים יודעים כי גודלו של מכשיר הסלולרי ומידת חווית המשתמש בו, אינם יעילים כדוגמת מסך רחב בשימוש אינטרנטי רגיל. לכן, חלק מחברות הפרסום החלו לנקוט באסטרטגיית פרסום תגובתי המצריך תגובה אינטראקטיבית מהמשתמש. אמצעי זה, כפי שבא לכדי ביטוי במסע הפרסום של עיתון  USA TODAY למשל, ממצה את האפקטיביות האופטימלית שמדיה זו מסוגלת להביא לצרכן ולרווחיות מסע הפרסום בהתאם.

לסיכום, הכנסת פרסום אפקטיבי לעולם המובייל הסלולרי הוא אחד הנושאים החמים ביותר בעולם השיווק. חשוב לזכור כי עתידו של מדיום זה מובטח, ועדות לכך היא מסעי הפרסום המתגברים והולכים וכניסות חדשות של מפרסמים לענף זה. יותר ויותר אנשים, ממשיכים לצרוך את המידע דרך מכשירי הסלולרי שלהם, ומגמה זו עתידה להתחזק גם בעתיד.

על כן, מומלץ למפרסמים ולמנהלי מסעות פרסום להתייחס לעולם הסלולר לא כאל ערוץ בלבד להשגת מטרות הפרסום, אלא לאמץ ראיה אסטרטגית כוללת, המתייחסת ומבינה את צרכיו של המשתמש היומי בסלולרי. בהתאם לכך, יש לבנות תכנית פרסום הלוקחת בחשבון פרמטרים אלו, ומותאמת לצרכיו באופן אופטימלי על מנת לשווק ולמכור באמצעותו באופן יעיל.

 

 10 ממצאים סטטיסטיים מפתיעים וחדשים על התנהגות צרכנים בטלפונים ניידים

 

  1. כ-90 דקות לוקח למשתמש ממוצע להגיב לאימייל, לעומת זאת כ-90 שניות להגיב למסר טקסט בנייד.
  2. קופונים סלולאריים נצרכים פי 10 מאשר קופונים רגילים אחרים.
  3. 91%  ממשתמשי הניידים מחזיקים את הטלפון בקרבת יד בכל הזמן, 24 שעות 7 ימים בשבוע.
  4. 44%  ממשתמשי הפייסבוק, אשר מהווים כ-900 מיליון בני אדם, ניגשים לפייסבוק דרך הסלולרי, והם פעילים פי שניים יותר באתר מאשר גולשים רגילים.
  5. שיווק בטלפונים ניידים יסתכם בשנת 2016 בנתח של 15.2% מסך המודעות המקוונות און ליין.
  6. כ-68 שעות לוקח לאדם לדווח על ארנק שאבד, לעומת 68 דקות לדווח על מכשיר נייד שאבד.
  7. 70% מהחיפוש בנייד מסתיים בפעולה צרכנית תוך כדי שעה אחת. לעומתו 70% מסך החיפוש ברשת האינטרנט מסתיים ברכישה בתוך חודש.
  8. 9 מתוך 10 חיפושים מביאים לפעולה, ומעל מחציתם מביאים לרכישה של מוצר או שירות.
  9. 61% מהחיפושים בסלולר מגיעים לשיחת טלפון.
  10. 52% מהמודעות המתפרסמות בניידים מובילים לביצוע שיחת טלפון.

ישנם 7 מיליארד בני אדם על כדור הארץ, מתוכם 5.1 מיליארד מחזיקים בטלפון סלולרי ו-4.2 מיליארד משתמשים במברשת שיניים.

אהבתם את המאמר? נשמח אם תשתפו אותו

שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב twitter
Share on Twitter
שיתוף ב linkedin
Share on Linkdin
שיתוף ב pinterest
Share on Pinterest

השאירו תגובה

דילוג לתוכן