להפוך מידע לידע, איך למקסם מידע מעמוד הנחיתה?

להפוך מידע לידע, איך למקסם מידע מעמוד הנחיתה?

עיצוב נכון של עמודי הנחיתה באתר עשויים לקבוע האם יחסי ההמרה יצליחו או יכשלו. מחקרים ברשת מציגים כי 56% שקלו לבצע אופטימיזציה של האתר כדי לקדם את ביצועיו, וכמו כן 46% נוספים שקלו לבצע אופטימיזציה של פריסת האתר כדי למקסם את השפעתו.

אז למה עיצוב עמודי נחיתה חיוני כל כך?

משום שברגע שאנו מקבלים את פרטי הקשר של לקוח פוטנציאלי, אנו יכולים לנווט את צרכיו למסלולי השיווק השונים שלנו. ברגע שהמידע נכלל במסד הנתונים, ניתן לטפח ולהוביל את הלקוח לעבר רכישה של מוצר או שירות ובכך למקסם את הפוטנציאל לרשום אותו כלקוח בעסק.

המפתח הוא לאזן בין כמות המידע שאנו זקוקים מן המשתמש, לבין כמות המידע שהוא בפועל מקבל בעמוד הראשון של דף הנחיתה שהמשתמש נתקל בפעם הראשונה.

להלן מספר עצות כדי לקבוע מהו המידע האופטימלי הנחוץ מן המשתמש בדף הנחיתה:

צעד 1: להבין מה חיוני בעמוד הנחיתה

לחשוב מהר ולחשב כמה מידע יסכים המשתמש לתת לך בשש שניות? יש לעצב את עמוד הנחיתה כנקי מחיכוך קרי השפעות לוואי מסיתות, כגון טקסט מעיק או צבעים רועשים וכדומה. המטרה היא ללכוד את תשומת לב המשתמש מספר שניות לפני שיחליט לעבור דף.

המטרה: לנווט את המשתמש למסור מידע על עצמו וצרכיו.

מומלץ להימנע מעיצוב מסיח את הדעת ומבלבל,

בנוסף מומלץ לפעול באמצעות ניסוי וטעייה, לחפש ולמצוא את האיזון הנכון בין עיצובים ותוכן, לקביעת האיזון הנכון הדרוש לביצוע המרה בעמוד הנחיתה.

צעד 2: שפר את טופס עמוד הנחיתה שלך

יש לקבוע את כמות השדות בטופס דף הנחיתה, כדי לא להציף את המשתמש בשאלות רבות העשויות למנוע ממנו למסור מידע באופן מהיר ויעיל.

אין כלל מנחה של כמות השדות, אך מניתוח התנהגות לקוחות שערכנו, ניתן לומר שמספר שדות הנע בין שלושה לבין שבעה, עשוי למצות את מסירת המידע האופטימלי מן הלקוח. כמובן שישנן דוגמאות רבות לכמות של עד 16 שדות למילוי, דבר המרמז על כך שישנם משתמשים המוכנים למסור כל מידע חיוני רק כדי להגיע לתוכן ולמוצר שהאתר המיועד מציע.

צעד 3: קח את כל המידע שאתה מסוגל להשיג

המשימה הבאה לשקול היטב כמה מידע אתה זקוק בפועל. ידוע כי כל קליק או מעבר בין אתרים וכל כניסה לאתר זה או אחר, נקלטת ומאורגנת בבסיס המידע במערכת ניהול לקוחות.

השאלה היא מה עושים עם מידע זה ומדוע זקוקים לכולו. התשובה היא שלא בהכרח ניתן להשתמש בכל המידע הנצבר ברשת. ההמלצה היא להתמקד בשאלות מובנות מינימליות כגון:

  • שם פרטי
  • שם משפחה
  • כתובת דוא"ל
  • מספר טלפון
  • שם חברה
  • כתובת אתר אינטרנט
  • מספר העובדים
  • בין אם העסק שלהם בעיקר מוכר לעסקים אחרים ( B2B ) או לצרכנים ( B2C)
  • תפקיד בעבודה

ניתן להכניס בנוסף מספר תפריטים נפתחים לקליטת תשובה הנבחרת על ידי המשתמש.

המטרה העיקרית באיסוף מידע זה היא, לתכנן את מסע השיווק העתידי כדי להתאימו למוצרים עתידיים ולמכירות פוטנציאליות עתידיות.

צעד 4: החלט מהו המידע המתאים לך לעומת מה נחוץ בהכרח.

בעת הגעה לדף הנחיתה מצד המשתמש,נכונותו להכניס כמה שיותר מידע לתוך השדות המובנים בטופס, נקבעת על ידי מידת חשיבות התוכן שהוא מצפה לקבל מן האתר. בהתאם לזאת יש לאזן בין עיצוב מוקפד מינימלי, לבין הצורך להביא מידע מקסימלי הנחוץ לך. לכן יש להימנע מחיכוך מיותר העשוי להבריח את המשתמש מן האתר. לדוגמא אם ביקשת את יום הולדתו של המשתמש, הוא מן הסתם יהיה סבור שתרצה לעשות בו שימוש בעתיד.

צעד 5: דבר עם אנשי השיווק והמכירות

הצעד הבא המתבקש הוא ליצור שיח עם האנשים המופקדים על שיווק ומכירות, הם מן הסתם יודעים את צרכי הלקוח הפוטנציאלי ומסוגלים לנתח את דרישותיו במקביל עם צרכי האתר. ניתן לשאול אותם את השאלות הבאות:

  • אילו סוגים של מסעות פרסום מחלקת השיווק רוצה להריץ?
  • האם יש לצוות המכירה כל המידע שהם צריכים כדי ליצור קשר עם ליד פוטנציאלי?
  • האם יש לצוות המכירות מספיק פרטים כדי ליצור ליד מוביל? איזה מידע נוסף זקוקים לשם כך?
  • מה הם מחסלי העסקה העיקריים של המכירות? האם יש דרך לדעת מראש כיצד לשפר את הלידים הפוטנציאליים?
  • מה ושהגורם שמפתיע באופן תדיר את צוות המכירות שלך? האם יש מידע שיכול להקל ולהתגבר על המכשלה הזאת?

זכור: יש לך כמות מוגבלת של שטח (וטווח קשב ) על הטפסים שלך לפני שאתה יוצר חיכוך רב מדי, כך שהשיחות שלך עם צוות השיווק וצוות מכירות צריכה להיות ממוקדות במאמץ לגבש את פיסות הנתונים החשובות ביות..

עצה נוספת,מומלץ לקיים תקשורת פתוחה עם צוותי שיווק ומכירות כדי ללבן בעיות ואתגרים יחד.

צעד 6: שימוש בטפסים חכמים ופרופיילינג של לקוחות קיימים.

השאלה הבאה המתבקשת האם יש לשאול את המשתמש את אותן השאלות שוב ושוב גם במקרה והוא הוריד מידע בעבר מן האתר. דבר זה נתפס על ידי המשתמש כמייגע ומיותר.

לכן האלטרנטיבה לכך היא שימוש מושכל באופציות הטופס החכם: קרי טופס חכם מזהה את כניסתו החוזרת של אותו משתמש וממלא מיידית את המידע השמור עליו בבסיס הנתונים בעבר כדי לחסוך זמן במילוי הטופס.

פעולה זו מקילה וחוסכת מן המשתמש עוגמת נפש חוזרת. אפשרות אחרת היא להשתמש בפרופיילינג של המשתמש. במקרה והמשתמש החוזר פונה בשנית אל טופס המילוי, ובמידה ופרטיו הקודמים נשמרו במערכת, הרי שניתן לחסוך ממנו מילוי מלא של הטופס, על ידי הצגת שאלות ממוקדות חדשות וקצרות שלא נשאלו בעבר. פעולה זו נועדה כדי להשלים את המידע החסר, ובכך לחסוך ממנו מילוי שאלות חוזרות ומטרידות. שימוש בפרופיילינג עשוי לייעל את הליך מילוי הטפסים באופן חסכוני ויעיל לשני הצדדים.

צעד 7: יצירת מדידה ומבחנים בפועל של עמודי החיתה.

לאחר הצגת כל הצעדים המתבקשים לשיפור עמודי הנחיתה, הצעד הסופי המתבקש הוא ליצור בחינה בפועל של שינויים אלו. הדרך להצלחה היא איזון בין צרכי הלקוח והמשווק. לכן יש להתאים את אורך הטופס ולבדוק בניסוי וטעייה את השפעתם על יחס ההמרה.

בהצלחה!

אהבתם את המאמר? נשמח אם תשתפו אותו

שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב twitter
Share on Twitter
שיתוף ב linkedin
Share on Linkdin
שיתוף ב pinterest
Share on Pinterest

השאירו תגובה

דילוג לתוכן