אם גם אתם הייתם סקרנים לדעת למה Gmail יצרה ארבעה לשוניות חדשות: ראשי/רשתות חברתיות/קידומי מכירות / עדכונים/ . אז התשובה הגיעה במהרה.
הופעה ב Google חיפוש ורשת המדיה היו תמיד הבחירה הראשונה של המפרסמים, בעיקר בגלל התוצאות שסיפקו. ערוצים אלה הגיעו ישירות לקהל יעד חדש ורלוונטי, עם אחוזי המרה גבוהים.
בחודשים האחרונים 03/2014 החלה Google להציג פרסומות ממומנות ב Gmail. והקימה לשם כך פלטפורמה חדשה לחלוטין, שונה מ Adwords שנקראת Gmail Sponsored Promotion-GSP.
הפלטפורמה פועלת בשלב זה בגרסת ביתא ומאפשרת בעיקר לסוכנויות מוסמכות לפעול דרכה.
היתרון הגדול בכך שהיא מאפשרת לפעול בזירה חדשה לחלוטין עם מיקוד מאוד מדויק ובמקרים מסיימים מאפשרת הפלטפורמה להגיע לקהל יעד ממוקד מאוד אולי הכי ממוקד. וזו בעצם הסיבה לכך שזה יכול להיות מאוד מעניין עבורנו.
Gmail Sponsored Promotion – GSP מבוא:
מאפשר להציג מודעות ממומנות בתוך ה Gmail , למעשה מאפשר באופן חוקי לשווק באמצעות דוא"ל.
מה שמייחד את הפלטפורמה וגורמת לה להיות מאוד רלוונטית היא יכולת המיקוד שלה וההגעה לקהילות מאוד ספציפיות.
בנוסף ליתרון המיקוד המיוחד עליו אני ירחיב בהמשך, התשלום הוא על פי תוצאה (לפי קליקים) כך שהתקציב גמיש לחלוטין וניתן לבנות תכנית הצלחה המבוססת קרוב מאוד לתוצאות בפועל (פניות, התקשרויות ומכירות)
כותרת ושורת הנעה לפעולה – GSP
המודעות מוצגות באופן דומה להודעת דואר עם שורת נושא והודעה. בנוסף מוצג הלוגו של הארגון או החברה והמודעות מופיעות בראש תיבת הדואר ומודגשת כך שתבלוט כהודעה.
בנוסף מודעה נוספת מוצגת בצידו הימני או השמאלי (תלוי בשפת ה Gmail) הודעה עם כותרת והודעה באורך של 100 תווים עם לוגו של הארגון.

זמין בטלפונים ניידים, מחשבים נייחים וטאבלטים.
לאחר לחיצה על כל אחת מהמודעות מגיעים ישירו לעמוד נחיתה HTML המאפשר להשאיר פרטים או להגיע ישירות לעמוד נחיתה נוסף או לאתר החברה.
טיפ: מחקרים מראים כי יחסי ההמרה גבוהים יותר באופן משמעותי כאשר מאפשרים כבר בעמוד הנחיתה היייעודי (HTML) השארת פרטים, על פני מעבר לעמוד נחיתה נוסף או לאתר החברה.
אפשרויות מיקוד – Gmail Sponsored Promotion – GSP
אולי החלק המעניין ביותר בכתבה, למה באמת כדי לנו מאוד להופיע כאן:
- Age
- Gender
- Languages
- Locations
- Interest Categories
- Keywords
- Domains
- Purchases
- Mailing Lists
- Jobs
ניתן כמובן להפעיל או לא להפעיל חלק מהמיקודים.
חלק מהמיקודים דומים לפלטפורמות שיווק נוספות הקיימות בשוק. ולכן אנצל את ההזדמנות ולהתמקד באפשרות שלדעתי היא המעניינת ביותר המאפשרת להגיע קרוב יותר, או אולי הכי קרוב לקהל היעד שלך.
מיקוד באמצעות Domains.
באפשרות זו אנו יכולים בעצם למקד, להופיע בכל המיילים המתקבלים והיוצאים של חברנה או ארגון מסויים.
לדוגמה אם אנחנו משווקים רכבים של mercedes-benz, אנו יכולים להתמקד ישירות ב Audi, כך שבעצם אנו יכולים להופיע בכל ההתכתבויות היוצאות של Audi, להופיע ישירות בכל רשימת התפוצה והלקוחות המתעניינים של המתחרה. (כמובן בהנחה שהמשתמש קצה עושה שימוש ב Gmail).
זה מטורף, אנחנו יכולים להופיע אצל הלקוחות של המתחרים שלנו!
טיפים ויתרונות:
- כלי חדש תחרות קטנה ביותר, לכן המחיר לקליק נמוך מאוד, זה ימשך זמן רב, כנסו כמה שיותר מהר למשחק.
- עמוד הנחיתה HTML יכול וצריך להיות מעוצב ולעשות שימוש במשפטים מניעים לפעולה, יתרון גדול הוא שימוש בוידאו, כך ניתן לקבל יחסי המרה ואיכות לידים גבוהה מאוד ביחס לתוכן אחר.
- יש להימנע מקישור חיצוני בעמוד ה HTML, ישנה חשיבות גבוהה לביצוע המרה באותו עמוד, בעמוד הנחיתה.
- Google מאפשרת לקבל אינדיקציה על מצב הקמפיין, זה נקרא Google's ad-health warnings , ההמלצה שלי היא להטמיע את כל ההיבטים כך שתפקוד הקמפיין יהיה יעיל ותקבל ורלוונטי.
- לנתח את התוצאות ולחשוב על אפשרויות מיקוד נוספות, Gmail Sponsored Promotion-GSP, מאפשר ניתוח תוצאות בחיתוך גבוהה ביותר, ניתן לברר ולנתח מה בדיוק הניעה לפעולה ובאילו מיקומים. שימו לב יכולות הניתוח גבוהות יותר משל ה ADWORDS.
מהחוויה והניסיון שלי ב .Gmail Sponsored Promotion-GSP.
- מחירים מאוד אטראקטיביים לקליק, לא בטוח שזה ישאר לאורך זמן.
- התנועה גבוהה מאוד, ניתן לייצר כמות המרות משמעותית.
- ישנה השפעה גבוהה מאוד לנראות לתוכן ובכלל לאפקטיביות של הקמפיין, ביחס ל ADWORDS זה עולם אחר.
- לנתח תוצאות, אפשרויות המיקוד הם כמעט בלתי מוגבלות, הצלחתי להזניק ת יחס ההמרות במאות ואפילו באלפי אחוזים. ההשפעה בניתוח התוצאות והדוחות קריטית להצלחת הקמפיין.
- הצלחתי להגיע ליחסי המרה גבוהים יותר מ Google חיפוש!