אנשים רבים התייחסו לאחרונה לשנת 2013 כשנת התקשורת הסלולרית במיטבה. אך , כך גם נאמר על שנים עברו 2012 ו2011. כל זאת נובע מההקשר המיידי לשימוש בתקשורת סלולרית במודעות פרסומת, תגיות וכדומה.
רושם זה נובע מהתרחבות מתמדת של המדיה הסלולרית, כאמצעי לצריכת מידע גדל והולך ומיידי. בעוד שמדיות אחרות הכריעו את בסיס קיומן בהחלטיות כמו אחיזת המדיה החברתית וכן מדיה ויזואלית, הרי שתחום הסלולר נותר מורכב יותר ומסובך להגדרה סופית. מצב זה היווה כר אידיאלי להתכנסות של מיטב השחקנים הראשיים בתחום בעולם, שהתכנסו לרגל דיון מעמיק בסוגיה זו, ומעט מרשמים אלו נביא לכם בכתבה זו.
סוגיה טיפוסית לדיון הכרוך בפרסום במובייל, הוא הכרה בעובדה כי לדוגמא פרסום באמצעות באנרים היה מיועד למדיה בעלת מסכים גדולים כגון פיסי וכדומה. ואילו גודל הקטן יותר של המכשיר הסלולרי, אינו מאפשר להביא ביתר יעילות את מידת האפקטיביות של פרסום בבאנרים למדיה הסלולרית. לכן בהתאם לזאת, מפרסמים החלו לשיחם ליבם לשינוי המתחייב בהתאמה של מכשיר הסלולר לפרסום אפקטיבי כגון באנרים בהתאמה למכשיר הסלולר הממוצע.
ניצול המדיה בעולם הסלולרי, הודגם באמצעות אחת מבאי הכנס המנהלת משרד פרסום, ובאמצעות מסע יחסי הציבור לעיריית ניו יורק, הודגמו שימוש באפליקציה סלולרית לכל משתמש המעוניין למצוא מיקום של אופני השכרה ברחבי העיר ניו יורק, באמצעות אפליקציה סלולרית המאפשרת לו לבצע זאת בזמן אמת. זאת אחת הדוגמאות לשימוש מיטבי בפרסום אפקטיבי באמצעות מכשיר המובייל.
מיקום, מיקום , מיקום.
הקריאה הזאת ידועה לכל מפרסם. ובכן מדוע לא לנצל אותה גם בתחום המדיה הסלולרית. מפרסם חייב להבין כי השימוש במכשיר סלולרי, רווח לא רק בעת תנועה לבילוי או למקום העבודה, אלא גם בעת משחק ,פנאי בבית או בעבודה. לכן פרסום כגון באנר המפורסם לאורך כל היום ומוצג בפני המשתמש, עשוי לא להיות אפקטיבי כמו פרסום ממוקד מטרה, המתייחס נקודתית לצרכיו של הלקוח בנקודה ובזמן בו הוא נמצא כעת. דוגמא לכך, הוא פרסום מתמשך של משקה קפה לאורך כל היום, עשוי להיות פחות אפקטיבי מאשר פרסום ממוקד בשעות הבוקר ללקוח המעוניין בקפה טרי וזמין לפני צאתו לעבודה.
התייחסות למכשיר הסלולר הנייד כמדיום אישי
מכשיר הסלולר נתפס בעיני רוב כמכשיר שיח אישי, המאפשר בנגיעת אמצע לחוות שיח אינטימי, הכולל גם מסרי בידור ומידע. המתייחסות נכונה של מדיום המפרסמים צריכה להביא בחשבון תפיסה זו. בעוד שלא ניתן להחליף פרסום בשיח ממוקד ואישי כגון שיחת טלפון, לכן יש לחשוב על דרכים חדשות כדי לייצר תמהיל שיווקי היכול עטוף ולסייע למסע פרסום ממותג כולל.
כלי מדידה חדשים לפרסום בסלולרי
למפרסמים בימינו עדיין חסרים כלים למדידה יעילה ומדויקת של ROI,הפיכה מלחיצה לקניה בעוד שבענף זה רגילים למדוד רווחיות רק עבור עלות שיחת הסלולרי. המדובר במדידה מדויקת של רווחיות מסע פרסומי, המתבטא בקצב ROI כנהוג עד כה ברחבי האינטרנט. יכולת זו יש לאמץ גם בקרב הפרסום והשיווק הסלולרי, תוך בניית אמצעי אבחון נפרדים, המובדלים מאמצעי מדידת רווחיות הרלוונטיים לעלות שיחה בלבד. כאמור, פנל דיון בנושא זה בכנס טרם הגיע לבשלות ולהסקת מסקנות סופיות.
חווית משתמש בסלולרי
מפרסמים רבים יודעים, כי גודלו של מכשיר הסלולרי ומידת חווית המשתמש בו, אינם יעילים כדוגמת מסך רחב בשימוש אינטרנטי רגיל. לכן, חלק מחברות הפרסום החלו לנקוט באסטרטגיית פרסום תגובתי המצריך תגובה אינטראקטיבית מן המשתמש. אמצעי זה כפי שבא לכדי ביטוי במסע הפרסום של עיתון USA TODAY, ממצא את האפקטיביות האופטימלית שמדיה זו מסוגלת להביא לצרכן ולרווחיות מסע הפרסום בהתאם.
בכתבה זו באו לכדי ביטוי מספר ההתלבטויות הראשונית להכנסת פרסום אפקטיבי לעולם המובייל הסלולרי. למרות זאת יש לזכור כי מדיום זה עתידו מובטח, ועדות לכך היא מסעי הפרסום המתגברים והולכים, וכניסות חדשות של מפרסמים לענף זה. יותר ויותר אנשים, ממשיכים לצרוך את המידע דרך מכשירי הסלולרי שלהם. ומגמה זו עתידה להתחזק בעתיד.
סיכום מן הפנל המתדיין בסוגיה זו, היא קריאה למפרסמים ומנהלי מסעי פרסום, להתייחס לעולם הסלולר לא כערוץ בלבד להשגת מטרות הפרסום, אלא לאמץ ראיה אסטרטגית כוללת, המתייחסת ומבינה את צרכיו של המשתמש היומי בסלולרי, וכיצד הוא צורך מידע. בהתאם לכך, יש לבנות תכנית פרסום הלוקחת בחשבון פרמטרים אלו, ומותאמת לצרכיו באופן אופטימלי על מנת לשווק ולמכור באמצעות האינטרנט באופן יעיל .