בהתאם לסקר אחרון שנערך ע"י GMI שבדק את תהליך הרכישה של לקוחות B2B .
נמצא כי קרוב ל64% מהלקוחות של מוצרי טכנולוגיה, קוראים לפחות 2-5 קטעי מידע טרם קבלת החלטה לרכישת המוצר.
קרוב ל30% מהמשיבים טענו כי מידע הכתוב על נייר משפיע על החלטתם בדבר רכישה או לא של המוצר.15% טענו כי אימיילים משפיעים על כוונתם לרכישה. ו57% האחרים טענו כי המידע המצורף למוצר ופרסומו משפיע על עמדת הרכישה שלהם.
נמסר עוד, כי עצם העובדה כי נצרכים פיסות מידע טרם הרכישה אינה מספיקה דיה לצרכנים וכי הם טוענים שחשוב עד חשוב מאוד להתעדכן במידע לגבי המוצר הנרכש גם לאחר רכישתו.
הלקוחות רוכשים מידע זה על נייר או התוכן המצורף למוצר וגם באמצעים אחרים. המידע המתקבל אומר כי צרכנים מודעים לחשיבות צריכת המידע לפני ולאחר הקניה של המוצר.
השאלה הנשאלת היא כיצד איכות התוכן של מידע המפורסם משפיע על הצרכן?
בסקר שנערך על ידי חברה אחרת נמצא כי, הצרכן רואה זאת כאתגר בינוני עד קשה למצוא מידע מהימן ואיכותי על טיב המוצרים בתעשייה בה הם מתעניינים. כלומר תוכן איכותי חסר בתוך עולם הB2B נמצא כי מקבלי החלטות נוטים לפרסם ולהוריד מהרשת 7 דפי מידע בממוצע טרם רכישה. כאשר מפעלי תעשיה נוטים לפרסם 8 דפי מידע למוצר באתר החברה. ולגבי חברות קטנות יותר ההסתפקות היא ב6 דפי מידע לגבי המוצר המבוקש. מידע מהימן ואמיתי קשה להשגה ברשת לגבי המוצרים, מכיוון שקשה למצוא מידע לא מוטה או מפוצץ במילים טכניות שאינן מובנות לקורא. לכן כדי לקדם ביתר שאת את תעשיית ה B2B יש ליצור אסטרטגיית מידע מהימנה ומחנכת כדי ליצור המשך למכירות המוצר. כל אלה הם תהליכים קריטיים בביסוס המסחר ברשת למען הצרכן.
מידע מהימן ואמיתי קשה להשגה ברשת לגבי המוצרים, מכיוון שקשה למצוא מידע לא מוטה או מפוצץ במילים טכניות שאינן מובנות לקורא. לכן כדי לקדם ביתר שאת את תעשיית הB2B יש ליצור אסטרטגיית מידע מהימנה ומחנכת כדי ליצור המשך למכירות המוצר. כל אלה הם תהליכים קריטיים בביסוס המסחר ברשת למען הצרכן. קרוב ל54% מהמשיבים טענו כי הגישה למידע מבוסס מחקרית מניע את קבלת החלטתם לקניה של מוצר או לא.48% השיבו כי הם מסתפקים במידע שיעזור להם לקבל החלטה על הקניה הרצויה ואינו מחויב להיות מבוסס מחקרית. מהמחקר ניתן ללמוד, כי בנית אסטרטגיית תוכן איכותי והפצתו ביעילות מהווים בסיס מרכזי להזנקת המכירות B2B.