זוכרים את הימים הטובים בהם ערכו של המשווק הדיגיטלי נמדד רק על ידי מספר הלידים שהצליח לספק עבור המותג? ובכן, זה לא נכון יותר. אמנם מספר הלידים כיום עדיין חשוב, אך חברות עברו למדידת מכירות באמצעות פרמטרים כגון משפך מכירות ומחזור המכירות.
הם עושות זאת באמצעות מערכות ניהול לידים מתקדמות שמצליחות לספק את כל משפך השיווק, מרגע הקליק עד למכירה בפועל. עבור המשווקים נקודת המפנה הזאת היא הזדמנות יוצאת מן הכלל. כלומר, חברות לא רואות רק את מספר הלידים, אלא מתייחסות גם לאיכות הקמפיין והפרסום והתוכן שאתה מייצר עבורן. כיום נקודת המבחן עברה לאיכות התוכן, מדידה ניתוח ואופטימיזציה של תוצאות הערוצים הדיגיטליים ומתן סיפור איכותי למנהלי מכירות לצאת לשטח איתו.

האם הקמפיין והתוכן שלך מאפשרים מכירות?
בעקבות סקר שנערך בארה"ב בקרב למעלה מ500 משווקי B2B, נמצא כי 29% מהחברות מייצרים מסר ותוכן איכותי למוצרים שלהם בכל הקשור לקמפיין מכירות. 35% מהחברות אכן מיישמות את תהליך שיווק המסרים הנכון, אך לא מקפידות על כך בכל הזמן. 36% מהחברות נופלות לשלוש קטגוריות:
אין להם מערכת ניהול לידים, ניהול השיווק, שמאפשרת להם למדוד באופן איכותי את התנועה הדיגיטלית של כלל ערוצי השיווק הדיגיטלי, או שיש להם מערכת פורמלית, אך הם אינם מיישמים אותה, או שהם אינם בטוחים כיצד לפעול כאשר הם מגיעים למסר ותוכן לשיווק. הבעיות נעות בין חוסר ידיעה לייצר מתודולוגית שיווק נכונה, לבין בלבול גמור בתהליכי שיווק מסר ותוכן.
נתון עגום נוסף אומר כי רק 27% מהחברות סבורות כי קמפיין השיווק והמכירות שלהן סובב סביב הלקוח, בעוד ששאר החברות מתמקדות בסיפור הלקוח הפוטנציאלי שלהן יותר מאשר סיפור החברה המייצרת עצמה. נתון זה משתלב עם נתון קודם האומר כי רק 13% מהמשווקים סבורים כי המוצר או קמפיין מבוסס על החברה עשויים להיות מועילים למכירות. חוסר תשומת לב ומיקוד על סיפורו של הקונה מביא להשלכות שליליות על מצב המכירות. החברות מסתפקות כאמור בפרוספקטים שהם מייצרים מבלי לעודד את אנשי השיווק לפרוץ דרך חדשה בכל הנוגע למסר ותוכן פורץ דרך לטובת הלקוח, אלא מסתפקים בסטטוס קוו של התוכן המיועד לשוק הקיים ותו לא.
אז, סוף סוף הגענו לשאלה המרכזית: כיצד לייצר קמפיין המשווק תוכן חדש ואיכותי,כיצד לשכנע את אנשי השיווק והמכירות לערוך שינוי דרמטי ולספר סיפור מעורר השראה וכך להפוך את יצירת הלידים היישר אל צינור המכירות.
הימנע מיצירת מסר של "קולו של הצרכן" בעת שיווק הקמפיין שלך. זה אולי נשמע הגיוני לעקוב אחר צרכיו של הצרכן שלך, אך כך עושים כולם כולל המתחרה שלך, לצורך מציאת רצונות של הצרכן שכבר ידועים במערכת השיווק שלך. עליך להתבדל מהמתחרים שלך ביצירת יכולות ייחודיות יותר, לדוגמה ניתן להסית את מנטליות פתרון הבעיות של הצרכן למציאת בעיות, ובכך לצקת מיידיות ויחודיות להמרות הצרכן ללידים, ובכך לבדל עצמך מקמפיינים של המתחרים שלך.
צור תובנות לחברה בעלות חזון-יצירת מסר פרובוקטיבי עשוי להועיל לעידוד מכירות. בעוד שחוסר עקביות ואי ראיית הנולד היא דרך מקובעת ומיושנת לעשות עסקים דרכה.י צירת תובנות כגון מה התעשיה זקוקה לו בעתיד על ידי מחקר ופיתוח, באמצעות שימוש בנתונים קיימים עשוי להוביל לתובנה משמעותית והסדר מכירות קבוע עבור החברה שלך. שאלת העתיד להיכן הולכת התעשיה תציב אותך לא רק כאנליסט של מידע קיים אלא במנתח של מידע עתידי וכמפענח של כיוון התעשיה בעתיד.
השתמש במדע קבלת ההחלטות בעת שיווק המסרים שלך.
ידוע כי בני אדם מקדישים פי שלוש זמן במניעת הפסדים יותר מאשר בקבלת החלטות מועילות. ניתן לנצל את מדע קבלת החלטות על ידי שימוש במדע הנוירו עצבי,כלכלה התנהגותית ופסיכולוגיה כדי לרתום כל אלה בעת יצירת המסר השיווקי שלך לצרכן. ניתן לנצל את המדע כדי לייצר מיידיות ופעילות סביב נטיית המין האנושי לצמצם נזקים והפסדים, לצורך יצירת מסר שיווקי אפקטיבי. אתה תמצא את עצמך מספר סיפור שונה ממתחריך ופורץ דרך.
איכות המסר והתוכן שלך הולכים דרך ארוכה בקביעת איכות הסיפור שלך. הסיפור שלך הוא מפתח ראשי לאיכות המכירות שלך. אל תייצר סיפור חסר תבנית או יעוד בכל נקודה במעגל המכירות שלך. על ידי יישום תהליך יצירת המסר הנכון תוכל להימנע ממהמורות בדרך של יצירת תוכן אשר אינו מתייחס ללקוחות פוטנציאליים וללקוחות בכלל.